Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

Bahco

Lees meer

Bahco ontwerpt en vervaardigt handgereedschap en zagen die voldoen aan de strengste vereisten van professionals, en ze focussen zich op innovatie, prestatie en ergonomie. Als innovators hebben ze in de laatste 165 jaar het meest geavanceerde gereedschap ter wereld ontwikkeld, en dat verkoopt Bahco via distributeurs met wie ze langdurige samenwerkingsverbanden opbouwen. Bahco producten worden vooral in eigen fabrieken in Europa gemaakt en worden door de distributeurs aangeboden aan professionele gebruikers.

Waarom staat er op BAHCO producten een vis en een haak?

Nadat Göran Fredrik Göransson zijn staalfabriek in 1862 had opgericht, ging de Europese staalsector in de jaren 70 van die eeuw door een langdurige recessie, met lage prijzen voor algemeen staal en ruwstaalproducten. De prijzen voor verwerkt staal waren veel hoger, wat de interesse voor verwerkt staal deed stijgen. In 1876 werd de bestaande rolstaalfabriek ingewisseld voor een zogenaamde slijpstaalfabriek.

Toen in 1886 de productie van zaagbladen begon, was er behoefte aan een merk dat de speciale kenmerken en kwaliteit kon tonen, en de keuze ging uiteraard uit naar de vis en haak.

Het verhaal van de vis & haak

Geef me de zaag met dat kleine visje erop

Iedereen begreep dat staal met de kwaliteit voor vishaken perfect was voor zagen en ander snijgereedschap. Het was een fantastisch voordeel: een logo zonder letters, taal of ingewikkelde figuren, dat gemakkelijk te herkennen was. Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw kon men bosbouwwerkers nog horen vragen naar een 'zaag met het visje' en in landen met veel analfabetisme is dat vandaag nog steeds het geval.

Een vishaak moet hard en sterk zijn maar mag niet breekbaar zijn. In die tijd was het produceren van een 'hard maar duurzaam' metaal een wisselende en moeilijke metallurgische taak, maar het 'Bessemerstaal' van de staalfabriek van Göransson leverde staal van optimale kwaliteit.

Wij leveren BAHCO heggenscharen en snoeizagen.

Meer weten over dit ijzersterke gereedschap? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag.