Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

NL / FR

Klantenvertellen

1123 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Husqvarna

Husqvarna bestaat ruim 325 jaar. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot ’s werelds grootste producent van motorkettingzagen, trimmers, gazonmaaiers en tuintractoren. Husqvarna maakt niet alleen professioneel tuingereedschap. In Europa is de Husqvarna Groep onder het merk Gardena marktleider op het gebied van consumentenproducten voor besproeiingssystemen. Daarnaast is Husqvarna één van ’s werelds vooraanstaande leveranciers van diamantgereedschappen voor de bouwsector en steenindustrie.

Geschiedenis In de late jaren 1600, toen in heel Europa oorlogen woedden, nam de Zweedse wapenproductie een enorme vlucht. Voor deze productie was waterkracht nodig, dus in 1689 werd er naast de watervallen van Huskvarna in Zuid-Zweden (destijds gespeld Husqvarna) een werkplaats voor boorwerkzaamheden gebouwd.

1918: Gazonmaaier Husqvarna neemt ’Norrahammars Bruk’ over en kan daardoor twee nieuwe producten toevoegen aan haar portfolio: boilers en gazonmaaiers.

1947: Eerste gemotoriseerde maaiers De eerste gemotoriseerde Husqvarna gazonmaaiers voor commercieel gebruik wordt gelanceerd in 1947 en in 1959 verschijnt het eerste model geschikt voor de consument.

1959: De eerste motorkettingzaag Husqvarna introduceert zijn eerste motorkettingzaag: de Husqvarna 90. De kettingzaag werd mede ontworpen door de fameuze Zweedse ontwerper Sixten Sason en er werd gebruikgemaakt van motorfietsen uitlaattechnologie om op deze manier lagere geluidsniveaus dan de concurrenten te bereiken. De kettingzaag is later verder ontwikkeld tot bijvoorbeeld doorslijpers voor de bouwsector.

1969: Anti -vibratie, nieuwe normen voor ergonomie Toen de Husqvarna 180 motorkettingzaag op de markt werd gebracht, betekende dit een revolutie op het gebied van ergonomie: door het nieuwe anti-trillingenconcept werd een belangrijke stap genomen om het wereldwijde probleem van de ‘witte vingers ziekte’ tegen te gaan waar bosarbeiders over de hele wereld mee te maken hadden.

1973: Automatische kettingrem, verbetering van de veiligheid Husqvarna introduceert ’s werelds eerste kettingzaag met een automatische kettingrem. In 1999 wordt de nieuwe functie TrioBrake geïntroduceerd waarmee gebruikers de kettingrem met de rechterhand kunnen activeren – dit vermindert het risico op letsel voor bosarbeiders.

1985: Het jaar van de Rider Het eerste prototype van de huidige Husqvarna Rider wordt ontwikkeld. Met een aan de voorzijde gemonteerd maaidek biedt de Rider superieure wendbaarheid. De productie begint het jaar daarna.

1995: De geboorte van de robotmaaier Husqvarna lanceert de Solar Mower, ’s werelds eerste volledig automatische robot gazonmaaier, werkend op zonne-energie, een voorloper van de huidige Husqvarna Automower. In 2013 is een derde generatie model met ingebouwde GPS geïntroduceerd.

2008: Eerste slooprobot Start van de productie van Husqvarna’s eerste slooprobot. De op afstand bestuurbare sloopmachine Husqvarna DXR 310 is ontworpen voor allerlei soorten sloopwerk, ook in gebieden waar het voor werknemers te gevaarlijk is om te werken.

2009: AutoTune Husqvarna introduceert AutoTune. Deze innovatie regelt de brandstoftoevoer automatisch voor optimale prestaties en het minimaliseert de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

2012: Accu producten met benzine prestaties Husqvarna introduceert een hele reeks accuproducten: kettingzagen, trimmers, heggenscharen en een geheel nieuwe Rider.

Zoekt u een onderdeel van Husqvarna? Hiervoor kunt u ook bij ons terecht.

Wenst u meer informatie of advies? Neem even contact met ons op.