NL / FR

850 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

DE HERFST IN AANTOCHT!

Omdat de bodemtemperatuur nu nog een hoger is dan in het voorjaar, kun je het gazon nog prima maaien. Maai het echter niet al te kort. Dan is het wat beter beschermd tegen eventuele nachtvorst.

Grasmaaisel kun je na het maaien het beste gelijk afvoeren. Het najaar breekt het gras namelijk niet goed af. Het gevolg is dan dat het gemaaide gras een vrijwel ondoordringbare laag vormt voor lucht en water.

Klaar met maaien door uw robotmaaier ? Laat de maairobot, incl. het laadstation in de winter niet buiten staan, maar berg deze binnen op. Dit in verband met vocht en oxidatie. Haal ook de stekker van de transformator uit het stopcontact.

Vallend blad kun je het beste direct verwijderen. Een bladblazer is hiervoor uitermate geschikt. Afhankelijk van uw voorkeur is deze beschikbaar in zowel accu, elektrisch als in benzine uitvoering..

Als je een vijver hebt, kan deze vervuilen door het vallend blad. Je kunt dit voorkomen door een net over het water te spannen. Maak ook de goten schoon. Dit om verstopping te voorkomen.

De border kan deze maand nog veranderd worden als je dat wilt. Omdat het blad nog niet afgestorven is, kun je goed zien waar alle planten staan. Deze maand kun je uitgebloeide bloemen en overtallige bladeren snoeien en op de composthoop gooien.

Notenbomen worden graag in de nazomer gesnoeid. De snoeiwonden helen in deze periode sneller en je voorkomt bloeden van de bomen.

Een beukenhaag is nogal beeldbepalend voor de winter. Ook al is het nu geen snoeitijd, de uitstekende takken kunnen gerust weggehaald worden.

Leg een heuveltje grond rondom de onderstam van de rozen, azalea's, rododendrons en hortensia's. Zo zijn de planten beter beschermd tegen de vorst.

Laat uitgebloeide bloemen van vaste planten nog even zitten: ze bevatten zaden voor vogels en leveren met rijp een prachtig beeld van scheeuwbloem op.

Als u niet-winterharde bollen geplant hebt zoals knolbegonia's of gladiolen moeten deze er nu wel uitgehaald worden. Bewaar ze 's-winters bij een temperatuur van ongeveer 5 tot 10 graden, en controleer ze regelmatig op schimmels. Ook vorstgevoelige kuipplanten moeten naar binnen.

Het najaar is dé tijd om aan de slag te gaan als je in het voorjaar wilt genieten van een kleurrijke tuin met tulpen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten.
Oktober en november zijn de beste maanden om lentebloeiende bloembollen te planten. Het is een eenvoudig herfstklusje en vanaf januari verschijnen de eerste bloemen!


Vuistregel
Bloembollen planten is kinderlijk eenvoudig. In een mum van tijd zitten de bollen in grond. De vuistregel is dat een bloembol (met het puntje omhoog) twee keer zo diep wordt geplant als de bol hoog is. Is de bloembol vijf centimeter hoog dan wordt de bol dus ongeveer tien centimeter diep geplant. Vanaf januari verschijnen de groene puntjes boven de grond en nog wat later de eerste bloemknoppen.

Wordt de beregeningsinstallatie niet meer gebruikt ? Blaas deze dan door. Zo kan het systeem niet stuk vriezen.

Tips: Ons ruime assortiment bladblazers 

MACHINETIPS

Bij de Kees van der Spek Tuinmachines B.V. is een zeer compleet programma maaimachines verkrijgbaar, zodat u altijd de voor u best passende machine kunt vinden. Er zijn handmaaiers, elektrische maaiers, accu grasmaaiers, motormaaiers in duw- en zelfrijdende uitvoeringen, zitmaaiersrobotmaaiers, ruw terrein maaiers, trimmers en bosmaaiers.

Ook voor het bewateren van uw tuin, gazon of terrasplanten vindt u hier alles wat u nodig hebt.

Zoekt u de perfecte bladblazer? Wij hebben een zeer ruime keuze bladblazers, zowel op accu, elektrisch als op benzine. Maak hier uw keuze.

En wilt u uw tuin schoonmaken (terrassen reinigen, enz. enz.), neem dan eens een kijken bij onze reinigingsproducten. Wij hebben zowel machines om terras, oprit e.d. te reinigen als ook producten om dakgoten, caravan, auto enz. schoon te maken.