NL / FR

Klantenvertellen

1067 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Geniet van de zomer!

Maai het gras niet te kort om felle verbranding door de zon te voorkomen. Een grashoogte van 3 tot 5 cm is prima voor de huidige weersomstandigheden.

Grasresten van het maaien kunnen in de borders worden gestrooid. Dit houdt de grond vochtig en zorgt er tegelijkertijd voor dat onkruid weinig ruimte heeft om te groeien.

Bemest het gras maandelijks voor een mooi gazon. Doe dit bij voorkeur wanneer er een regenbui op komst is, zodat de mest goed kan inwerken in de bodem.

In de zomer is voldoende water van levensbelang voor uw planten. Toch hoeft u niet meteen te sproeien als uw borderplanten overdag een beetje slap hangen. Als ze weer bijtrekken nadat de zon is weggedraaid, bevat de grond nog voldoende vocht. Wilt u sproeien, zet dan eenmaal per week de sproeier 1 à 2 uur aan - als er tenminste geen sproeiverbod geldt. Zo zoeken de planten het water ook in de diepere bodemlagen, waardoor ze beter wortelen en minder gevoelig worden voor droogte.

Voor het gazon geldt hetzelfde. Kees van der Spek Tuinmachines B.V. biedt u een uitstekend programma pompen voor het bewateren van uw gazon en planten.

Planten in pot zijn echter heel kwetsbaar: het kleine beetje grond waarin ze staan, houdt maar weinig water vast. Hoe groter de pot, hoe groter de watercapaciteit - en dat scheelt gieten; ook fijne kleikorreltjes of waterkristallen in de potgrond houden extra water vast. Zet een schotel onder de pot, zodat het water niet meteen wegloopt; ook de mest spoelt dan minder snel uit. En houd een oogje in het zeil als het erg warm is of stevig waait, want dan drogen planten extra snel uit.

Let erop dat planten met een groot blad tijdens droog weer ook genoeg water krijgen. Het water loopt namelijk snel van de grote bladeren af en bereikt zo nauwelijks de grond.

Ga 's ochtends de tuin in om verse bloemen te plukken. Knip of snij de bloemen af en zet ze zo snel mogelijk in het water. Zo geniet je echt van de zomer in je tuin.

Luizen op de rozen? Spuit ze met een harde straal van de rozen af of trek handschoenen aan en verwijder ze met de hand.

Meerjarigen zoals vergeet mij niet, juffertje in het groen, leeuwenbekje, stokrozen en campanula's kunnen deze maand nog gezaaid worden.

Nieuwe uitlopers van de druif kunnen tot het 4e blad teruggesnoeid worden. Als je grote druiven wilt, kun je ongeveer de helft van alle trosjes verwijderen. Eén trosje per tak is over het algemeen een goede keuze. Haal bij de resterende trosjes de kleinste druiven weg.

Algemene tuinkarweitjes

Klimrozen en heesterrozen snoeien
Vroeg in het jaar bloeiende heesters snoeien
Zomersnoei bij blauweregen, druif, leiplataan, kiwi enz.
Jonge uitlopers van klimplanten en leiheesters aanbinden
Tijdens droogte sproeien
Nog steeds wieden
Bloeiende planten voeding geven
Snijbloemen plukken en eventueel bloemen drogen (Achillea, kogeldistel, allerlei droogbloemen enz.)
Wanneer u bloemen van lathyrus blijft plukken dan blijven ze doorbloeien
Sommige vaste planten kunt u nu kort afsnoeien voor tweede bloei (lukt bij soorten als fijnstraal, riddersporen, lupinen en salvia)
Blijf gras maaien
Tweejarige planten zaaien
Nu in pot gekweekte, bloeiende rozenplanten kopen. Dan ziet u wat u koopt
Wilt u uw geraniums (Pelargonium) vermeerderen, dan is het goed om ze nu te stekken

MACHINETIPS

Uw gazon en borders zullen van voldoende water moeten worden voorzien om groen en fris te blijven. Op onze website vindt u alles op het gebied van tuinberegening.

Maai uw gazon niet te kort, om verbranding tegen te gaan. Bij ons vindt u diverse soorten gazonmaaiers. Deze zijn zowel elektrisch als op benzine te verkrijgen. Of een grasmaaier op accu? Tegenwoordig net zo sterk als op benzine, zonder stank en beter voor u en het het milieu. En ten opzichte van een elektrische grasmaaier heeft u veel meer bewegingsvrijheid. Bij ons vindt u accu grasmaaiers van de merken EGO en Husqvarna. Maar ook al het overige tuingereedschap is tegenwoordig op accu te verkrijgen. En mocht u de tuinmachines van 1 merk aanschaffen, dan kunt u de aangeschafte accu voor alle machines gebruiken. Dus dat is ook nog beter voor uw portemonnai.

Of heeft u misschien eens een robotmaaier overwogen? Deze doet al het maaiwerk voor u. En een hoop robotmaaiers zijn te combineren met smart producten van Gardena, zodat u een slimme tuin krijgt. Alles automatisch ingesteld, zodat u kunt genieten van uw tuin zonder al te veel werk.

U vindt bij ons een groot assortiment met hegggenscharen, kettingzagen en ander snoeigereedschap. En vaak met aantrekkelijke kortingen.