Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

NL / FR

Klantenvertellen

1123 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Grin Grasmaaiers

Het geheim van het Grin octrooi - Het gras wordt vermalen in de luchtwerveling die teweeggebracht wordt door het maaimes en het schroefblad. - Het grote en diepe maaidek kan grote hoeveelheden gras verwerken, ook probleemloos bijzonder hoog gras. - Het gladde, uit één stuk, vervaardigde maaidek is duurzamer en voorkomt ophoping van gras; in het bijzonder merkbaar bij hoog of nat gras. - De algehele sterkte en stijfheid in combinatie met de constructieve eigenschappen van het maaimes garanderen een voortdurende kwaliteit van grasmaaien, ook op moeilijk terrein of uitdagende maaihoogtes.

Hoe werkt het?

Met het geoctrooieerde Grin maaisysteem hoeft het gras niet opgevangen te worden in een zak, die vervolgens geleegd moet worden. Het gras wordt niet verzameld en hoeft dus ook niet als afval weggebracht te worden.

Het gras zweeft enkele fracties van een seconde in het Grin maaidek. Dankzij de luchtwerveling die door het maaimes en schroefblad in beweging wordt gebracht, wordt het gras gecentifugeerd en vermalen. Op deze manier vermindert het volume van het gras. Vermalen in minuscule deeltjes wordt het nagenoeg onzichtbaar. Deze deeltjes zakken direct naar de grond - zonder het oppervlak van het gazon te bedekken - en worden in korte tijd door het terrein verteerd.

Grin verwerkt het gras optimaal in het maaidek; vermaalt tot de fijnste deeltjes is dit uitstekende voeding voor uw gazon. Het uiterlijke resultaat, na maaien in normale omstandigheden, is hetzelfde als maaien met grasopvangbak. Het Grin maaidek is dusdanig diep en glad zodat er geen sprake is van ophoping en verstopping tijdens het maaien, welke juist typisch zijn voor maaien met grasopvangbak.

Alle Grin grasmaaiers zijn opgebouwd op een speciaal frame, welke specifiek in dit type maaien voorziet. Het Grin frame haalt het meeste uit het maaiprincipe en levert een uitstekend resultaat in bijzonder lastige omstandigheden: hoog gras, nat gras, oneffen terrein e.d.

Het onderscheid tussen Grin en traditioneel mulching

  • Maaihoogte en frequentie: Met Grin is de maaihoogte en de duur tussen maaibeurten hetzelfde als bij maaien met grasopvangbak. Om hetzelfde resultaat te bereiken met traditioneel mulching moet tijdens het maaiseizoen het gazon meermalig per week gemaaid worden en alleen wanneer het nog kort is.

  • Het vermalen van het gras: In normale omstandigheden vermaalt Grin het gras tot fijne deeltjes, die door het gazon heen op de aarde vallen en opgenomen worden als voeding. Het traditionele mulching daarentegen laat plukken gras achter aan het oppervlak van het gazon, waardoor het moeilijk door de grond wordt opgenomen en het risico ontstaat dat het gazon verstikt.

  • Nat gras maaien: Met Grin is nat gras maaien mogelijk, veel beter dan met grasmaaiers met grasopvangbak. Bij traditioneel mulching maakt de beperkte afmeting van het maaidek het maaien van nat gras moeilijk.

  • Hoogte Grin maaidek: Het Grin maaidek is circa 30% hoger dan mulching grasmaaiers. De vorm en de positie van het maaimes zorgen voor een volume van het maaidek dat 50% groter is dan bij traditioneel mulching. Hierdoor kan een Grin grasmaaier meer gras verwerken, zonder overbelast te raken en gaat het langer mee.

Bijzondere constructieve eigenschappen van GRIN grasmaaiers

  • Robuust: contructie in staal, versterkte wielophanging, stalen wielen met dubbele kogellagering bij elk model.
  • Handelbaar: licht en compact
  • Krachtig en betrouwbaar: motoren en aandrijfkasten van hoge kwaliteit.
  • Functionaliteit: inklapbaar handvat en maiihoogteverstelling door middel van één centrale hendel op elk model.

Zoekt u advies of een onderdeel van Grin? Ook hiervoor kunt u ook bij ons terecht. Wenst u meer informatie of advies? Neem even contact met ons op.

TEMPLATE