Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

NL / FR

Klantenvertellen

1109 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie
Tuinfrezen

Tuinfrezen


Wilt u goed bewerkbare grond, dan is een freesmachine onmisbaar. Maakt grond los en hakt onkruid stuk.

Een tuinfrees – ook soms grondfrees genoemd – is een machine die bijvoorbeeld gebruikt wordt bij het aanleggen van een moestuin of nieuw gazon. De ondergrond moet daar immers goed op voorbereid zijn.

Het is veel minder arbeidsintensief of tijdrovend dan alternatieve methodes zoals ploegen of spitten. Met een tuinfrees verkrijgt u een mooi oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is. Daarnaast worden ook onkruidresten stukgemaakt. Bovendien komt er hierbij extra lucht in de aarde, waardoor deze een groter volume en verbeterde structuur krijgt. De grond komt dan ook goed los zodat ze vruchtbaar en zaaibaar zal zijn. Ook de afwatering zal optimaal zijn na gebruik van de tuinfrees.

In tegenstelling tot bij het spitten of ploegen van de grond, wordt de bovenste laag grond geroerd en door elkaar gehaald in plaats van dat ze omgewenteld wordt. Dit gebeurt door middel van messen: grote stukken grond worden als het ware verkruimeld tot kleine stukjes. De grond kan eventueel worden vermengd met voedingsstoffen zoals mest, humus of verse aarde.

Frezen gebeurt gewoonlijk in het voorjaar. Eind maart of begin april is ideaal, al hangt veel af van de weersomstandigheden. Let op! Het is afgeraden om de grond te frezen wanneer die nat is. De grond zal dan papperig worden en ongeschikt zijn voor bevruchting nadat deze is opgedroogd. Grond die droog tot licht vochtig is, vormt de ideale omstandigheid om te frezen. Ook is het belangrijk dat je voor het frezen oude planten, stenen en andere voorwerpen verwijdert!

Wenst u meer informatie of advies? Of kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag. En zoekt u een onderdeel? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.