Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

NL / FR

Klantenvertellen

1104 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie
Loop grasmaaiers

Loop grasmaaiers


Een kooimaaier is echt geschikt voor fijne siergazons die niet te groot zijn. Met deze duwmaaiers kunt u prachtige banen maaien. Deze handmaaiers hebben schroefvormige messen die op een roller gemonteerd zijn die samen met de wielen draaien. Ze zijn wel wat zwaarder om mee te werken.

CIRKELMAAIER

Dit type grasmaaier wordt het meest gebruikt. Je herkent ze aan de 4 wielen. Ze zijn handig, makkelijk en geschikt voor bijna alle terreinen. Je kunt er echter geen banen mee maaien. Een cirkelmaaier maait door middel van een op hoge snelheid horizontaal ronddraaiend mes.

LUCHTKUSSEN MAAIER

Deze zijn geschikt voor kleinere, effen gazons. Maar ook zeker voor taluds, dijken en schuinene hellingen. Ze hebben echter geen opvangbak, waardoor er eventueel nog wel geharkt moet worden. Deze luchtkussenmaaiers zijn zowel elektrisch als op benzine beschikbaar.

UITVOERINGEN

ELEKTRISCH

Een elektrische maaier is een grasmaaier met een snoer, ideaal voor egale gazons die niet al te groot zijn (tot 300 m2) waar 220 Volt beschikbaar is. Ze werken licht en gemakkelijk en zijn niet duur in aanschaf.

OP ACCU

Deze grasmaaiers hebben geen snoer, maar werken op accu. Ze hebben de kracht van benzine, werken licht maar zonder gedoe, lawaai en stank. U bent alleen wel afhankelijk van de accu. Zodra deze leeg is zal deze opgeladen moeten worden. Voordeel is dat u vaak één accu voor al uw tuinmachines van het betreffende merk kunt gebruiken.

OP BENZINE

Deze motormaaiers hebben een twee takt of vier takt motor. Deze zijn vooral geschikt voor grotere oppervlakten. Ze zijn sterk, hebben een grotere maaibreedte dan de andere uitvoeringen en kunnen grote gazons aan, maar maken wel wat lawaai.

Wij voeren de volgende merken loopmaaiers: Efco, Ego, Flymo, Gardena, Husqvarna, John Deere, Kaaz, McCulloch, Pellenc, Stiga.

ONDERHOUD

  • Maak uw gazonmaaier schoon na gebruik.
  • Check regelmatig het oliepeil van uw motormaaier.
  • Zet u uw benzine maaier voor langere tijd weg? Verwijder dan de brandstof uit de machine.
  • Gebruik Aspen brandstof in uw benzine maaier. Met deze brandstof blijft de motor van uw maaier schoner; dit zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van de machine. Én het is een stuk beter voor uw gezondheid.
  • Controleer het mes regelmatig en laat jaarlijks het mes slijpen voor een optimaal maairesultaat.
  • Laat uw grasmaaier jaarlijks onderhouden om probleemloos te kunnen blijven maaien.

Twijfelt u toch nog over het type grasmaaier wat voor u het best geschikt is? Neem dan even contact met ons op. En zoekt u een onderdeel? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.