Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

NL / FR

Klantenvertellen

1123 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie
Gazonmaaiers

Gazonmaaiers


Een goed en regelmatig onderhoud is de sleutel tot het succes van een gazon. Door regelmatig te maaien stimuleert u de scheutvorming van het gras, waardoor een dichte grasmat ontstaat waarin onkruid geen kans krijgt. Grasmaaien is pas leuk als het geen moeite kost, en het grote aanbod grasmaaiers is zo uitgebreid dat het kiezen van het juiste toestel niet altijd eenvoudig is.

Welke grasmaaier is voor u geschikt?

Elektrisch, op benzine of op accu?

  1. Elektrisch: Hebt u een gazon dat niet groter is dan maximaal 300 m2 en is er een stroompunt aanwezig dan zijn elektrische grasmaaiers een licht en compact alternatief voor de benzinemaaiers. Bovendien produceert een elektrische motor iets minder geluid en heb je geen last van uitlaatgassen. Deze maaiers zijn veelal licht en eenvoudig te bedienen en maaien het gazon bijna moeiteloos perfect.
  2. Op accu: Wilt u meer bewegingsvrijheid, heeft u geen 220 Volt aansluitpunt in de buurt, of vindt u een snoer aan uw gazonmaaier lastig? Dan is een maaier op accu een heel goed alternatief. Minder lawaai, geen stank, wel de kracht van benzine. En u kunt één accu vaak voor al uw tuinmachines gebruiken.
  3. Op benzine: Als u daarentegen grotere of oneffen gazons wilt bewerken, is een model met een krachtige benzinemotor de juiste keuze. Zo kunt u, zonder afhankelijk te zijn van voedingen en kabels, met één volle tank ook meer uitgebreide werkzaamheden in één keer tot een goed einde brengen. Een benzinemaaier maait ook lang en nat gras met gemak. Nadeel is dat ze wel duurder zijn in onderhoud en gebruik.

SOORTEN GRASMAAIERS

  • Kooimaaier: deze maaien zeer fijn en ze geven mooie banen op het gazon. Geschikt voor echte fijne siergazons.
  • Cirkelmaaier: deze worden het meest toegepast in de tuin. Ze zijn handig, makkelijk en geschikt voor bijna alle terreinen maar je kan er geen banen mee maken.
  • Luchtkussenmaaier: deze zijn geschikt voor kleinere, effen gazons en heel goed te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken en met name hellende vlakke zoals taluds, dijken enz. Ze zijn meestal niet voorzien van een opvangbak, waardoor er eventueel nog wel geharkt zal moeten worden.
  • Zitmaaier: heeft u een serieuze oppervlakte te maaien, overweeg dan een zitmaaier. Deze zijn er in frontmaaier uitvoering en tractor uitvoering. Zittend kunt u heel wat m2 maaien.
  • Robotmaaier: deze maaiers maaien het gras automatisch, waarmee het u een hoop werk uit handen neemt. Robotmaaiers zijn uitermate geschikt voor allerlei gazons en voor mensen die weinig tijd of zin hebben om hun tijd werkend in de tuin te besteden.

MULCHEN

Tegenwoordig is de mulchmaaier niet meer weg te denken. Zij maaien niet alleen het gazon, maar bemesten het tegelijkertijd. Het gemaaide gras wordt zeer fijn versnipperd, waardoor het bijna onzichtbaar in het gazon verdwijnt. Vele type maaiers hebben de keus: opvangen met een vangbak of mulchen.

Wenst u meer informatie? Neem a.u.b. contact op. En zoekt u een onderdeel? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.