NL / FR
Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Gazonmaaiers


Een goed en regelmatig onderhoud is de sleutel tot het succes van een gazon. Grasmaaien vormt hierin de sleutel. Door regelmatig te maaien stimuleert u de scheutvorming van het gras, waardoor een dichte grasmat ontstaat waarin onkruid geen kans krijgt. Grasmaaien is pas leuk als het geen moeite kost, en het grote aanbod grasmaaiers is zo uitgebreid dat het kiezen van het juiste toestel niet altijd eenvoudig is.

ELEKTRISCH OF BENZINE?

Heeft u een gazon dat niet groter is dan maximaal 800 m2 waarop niet teveel bomen, struiken, speeltuigen of andere obstakels voor een elektrische kabel voorkomen en is er een stroompunt aanwezig dan zijn elektrische grasmaaiers een licht en compact alternatief voor de benzinemaaiers. Bovendien produceert een elektrische motor iets minder geluid en heb je geen last van uitlaatgas sen. Deze maaiers zijn veelal licht en eenvoudig te bedienen en maaien het gazon bijna moeiteloos perfect.

Als u daarentegen grotere of oneffen gazons wilt bewerken, is een model met een krachtige benzinemotor de juiste keuze. Zo kunt u, zonder afhankelijk te zijn van voedingen en kabels, met één volle tank ook meer uitgebreide werkzaamheden in één keer tot een goed einde brengen. Een benzinemaaier maait ook lang en nat gras met gemak. Nadeel is dat ze wel duurder zijn in onderhoud en gebruik.

SOORTEN GRASMAAIERS

  • Kooimaaiers: deze maaien zeer fijn en ze geven mooie banen op het gazon. Geschikt voor echte fijne siergazons.
  • Cirkelmaaiers: deze worden het meest toegepast in de tuin. Ze zijn handig, makkelijk en geschikt voor bijna alle terreinen maar je kan er geen banen mee maken.
  • Luchtkussenmaaiers: deze zijn geschikt voor kleinere, effen gazons en heel goed te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken en met name hellende vlakke zoals taluds, dijken enz. . Ze zijn meestal niet voorzien van een opvangbak, waardoor je nog moet harken.
  • Robotmaaiers: deze maaiers maaien het gras automatisch, waarmee het u een hoop werk uit handen neemt. Dat is dus maaien uit uw luie stoel. De robotmaaiers zijn uitermate geschikt voor mensen die weinig tijd of zin hebben om hun tijd werkend in de tuin te besteden.

MULCHEN

Tegenwoordig is de mulchmaaier niet meer weg te denken. Zij maaien niet alleen het gazon, maar bemesten het tegelijkertijd. Het gemaaide gras wordt zeer fijn versnipperd, waardoor het bijna onzichtbaar in het gazon verdwijnt. Vele type maaiers hebben echter de keus: opvangen met een vangbak of mulchen. Zo heeft u altijd zelf de keus.