Ontvang gratis een EGO 4.0Ah accu (BA2242T) bij besteding van € 899,00 incl. BTW aan EGO Power+ producten in één aankoop (zolang de voorraad strekt)!

NL / FR

Klantenvertellen

1109 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5!

Deze webshop maakt gebruik van cookies.

Meer informatie
Kettingzagen

Kettingzagen


Welk type kettingzaag u koopt is afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u ermee wilt uitvoeren.

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN KETTINGZAAG?

Gaat u de kettingzaag intensief gebruiken, wilt u er overal mee kunnen werken, en gebruikt u de kettingzaag vooral voor het zwaardere werk? Dan is een motor kettingzaag de juiste zaag voor u. Gebruikt u de kettingzaag rondom het huis voor de wat lichtere klussen? Dan is een elektrische of accu-kettingzaag prima geschikt.

SOORTEN KETTINGZAGEN

Bij kees van der Spek vindt u diverse soorten kettingzagen:

BENZINE KETTINGZAGEN

De benzine kettingzaag levert het meeste vermogen en is geschikt voor het zwaardere werk. Een groot voordeel is dat u er vrij mee kunt bewegen omdat hij geen snoer heeft, en u niet afhankelijk bent van een accu. De benzine kettingzaag is over het algemeen wel wat zwaarder en maakt doorgaans wat meer lawaai.

ELEKTRISCHE KETTINGZAGEN

De elektrische kettingzaag wordt meestal rondom het huis gebruikt, waar een stroompunt aanwezig is. Hij is geschikt is voor de particuliere gebruiker die relatief dicht bij huis niet al te dikke takken hout wil zagen. De voordelen van elektrische kettingzagen zijn: lichter, goedkoper en maken minder lawaai dan een benzine kettingzaag.

ACCU KETTINGZAGEN

Een accu kettingzaag werkt ook op elektriciteit, maar is draadloos. U kunt hem dus overal gebruiken, ook waar geen stoompunt aanwezig is. Ze produceren weinig geluid, en er is geen stank, geen brandstofkosten en ze zijn eenvoudig in gebruik. U bent alleen wel afhankelijk van de accu. Zodra deze leeg is zal deze opgeladen moeten worden.

TOPHANDLE KETTINGZAGEN

Een tophandle kettingzaag heeft een handgreep op de bovenzijde en is bedoeld om heel precies mee te werken. Deze zaag wordt veel gebruikt in de fruitteelt en boomchirurgie. Hij is niet geschikt om bomen te vellen en brandhout te zagen.

STOKZAGEN

De stokzaag is een kettingzaag op een stok en dit product gebruikt men om vanaf de begane grond hoger in de boom te snoeien.

Wij verkopen kettingzagen van de merken Efco, Ego, Husqvarna, McCulloch en Pellenc.

VEILIGHEID

Tijdens het werken met een kettingzaag is de veiligheid van groot belang. Een helm, goede zaagkleding, zaaglaarzen en handschoenen zijn onmisbaar om veilig te kunnen werken. Bij het werken met een benzine kettingzaag is gehoorbescherming zeker geen overbodige luxe.

ONDERDHOUD
  • Slijp de ketting regelmatig en controleer regelmatig de kettingspanning!
  • Gebruik kettingzaagolie voor de ketting.
  • Gebruik 2-takt brandstof voor de benzine kettingzaag.
  • Maak uw kettingzaag schoon na gebruik.

Wenst u meer informatie of advies? Of kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag. En zoekt u een onderdeel? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.